Daniel Trusca a batut recordul Romaniei la ora 2 noaptea in Cehia. A alergat cel de-al 308-lea minut in 8 minute, dupa 38 de ore de efort.

Daniel Trusca a „zdrobit” recordul national la 48 de ore de alergare. A fost o noapte magica pentru ultramaratonistul roman in Cehia. Singurul reprezentant al tarii noastre in concursul de la Kladno si-a indeplinit misiunea la ora 2, ora Cehiei. Atunci a parcurs cel de-al 308-lea kilometru si a depasit bariera impusa de Cristi Borcan.

Alergatorul de 52 de ani scrie o noua pagina de istorie in ultraatletismul romanesc. Daniel va deveni duminica la pranz romanul care alearga cea mai lunga distanta in 48 de ore. La oa 8 dimineata, Trusca era liderul concursului din Cehia. Alergase 330 de kilometri. Cu 2 mai multi decat ocupantul locului 2: Ville Nimenmaa (46 de ani):328 de kilometri.

Pentru o scurta perioada Daniel Trusca a detinut si recordul de alergare la 24 de ore: 231,72 de kilometri in cadrul concursului Maraton Maratona, Belgrad, martie 2019.

Lacrimi de luna

Daniel Trusca a practicat atletismul in tinerete, iar apoi, imediat dupa facultate, ciclismul. Timp de 22 de ani a renuntat la orice forma de miscare. S-a reapucat de sport  in 2017 dupa ce a reusit sa-si gestioneze mai bine timpul liber. Iar acum, la 5 zile de cand si-a aniversat ziua de nastere, ultramaratonistul Daniel Trusca si-a facut cel mai frumos cadou. Alergatorul s-a nascut in Dragasani, Valcea, acolo unde traieste si acum.

Sursa: aimx.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.