Dacă vrei să faci o mâncare bună, foarte rapidă și foarte ieftină ar fi cazul să vezi rețeta asta!
Nu facem polologhie despre cum se gătesc pastele dar secretul este unul singur: ingrediente de calitate, de la uleiul de măsline, până la condimente.
Eh pe principiul ăsta alegeți niște paste bune, nu neapărat scumpe ( ca secret, evitati pastele de culoare galben închis ), un ton bun în suc propriu, niște roșii proaspete, un ulei de măsline. 2-3 căței de usturoi, un pic de ghimbir. Pastele se fierb după timpul trecut la fiecare pe cutie, chiar mai mult un pic, în funcție de cum le vedeți.
Separat se incinge un pic de ulei de măsline alături de jumatate din usturoiul mentionat mai sus tocat, se adaugă tonul cu tot cu sucul propriu, si se încălzește un pic. Se pun roșiile decojite, se adaugă ceva zeamă de la paste și se lasă un pic la fiert până se înmoaie roșiile. Totul se pregătește în tandem cu pastele puse la fiert astfel că în 6-7 minute este gata cu totul.
Îndată ce este gata sosul arunci restul de usturoi tocat și ghimbirul ceva busuioc tocat sau uscat, scurgi pastele, le adaugi peste sos și mesteci cu grijă. Acoperi cu capacul pentru câteva minute.
Desigur rețeta poate fi dezvoltată, mai mult. Eu am folosit în loc de busuioc niște condimente grecești tradiționale aduse din Creta, asta spre stilul grecesc. Separat se poate adauga suc de lămâie, eventual puțină coajă rasă pentru stilul italian. Tot în stil italian se poate servi cu parmezan ras deasupra sau în stil românesc autentic cu un pahar de Sauvignon blanc sau Fetească Regală din Podgoria Drăgășani.
Pentru că mâncarea nu este doar potol, e artă, pasiune, trăire pură.