Am învățat de la greci un secret deosebit de important în arta culinară, care m-a făcut să îmi recalculez felul în care îmi pregătesc sosurile. Nu-i mare lucru dar are o importanță vitală în ceea ce privește gustul și textura mâncării.
Lucrul principal este calitatea uleiului de măsline. Extravergin cu aciditate sub cât mai scăzută. Asta ar fi idealul. Dacă nu se găsește chiar așa de usor merge un ulei de măsline, neapărat de origine controlată și nu reîmbuteliat de cine știe ce firmă pe vapor.
Al doilea lucru ar fi timpul de gătire. Usturoiul, ceapa, verdețurile, ardeiul se lasă mai crude. Prea puțin se trag în uleiul de măsline apoi se adaugă toate celelalte, în cazul meu niste minunate caracatițe baby și niște langustine pe care le-am infuzat cu ceva unt, usturoi, ardei, ceapă verde, măsline murate
și roșii tocate. Rezultatul: o minunăție în care întingi până tocești tigaia!
Că de aia vă spun, mâncarea nu e doar potol, e artă, pasiune, trăire pură!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here