Se dau două pulpe de rață proaspete. Ce să faci cu ele astfel încât să obții o cină consistentă? Consistentă nu e bine, memorabilă. 
Da! Memorabilă.  
Mă frământa ideea pe la prânz. Carnea de rață este o carne ideală. O consider așa pentru că în doi timpi și trei miscări poți pregăti din ea ori ceva foarte fin și plin de savoare ori ceva tradițional autentic. Ori din atâtea posibilități am ales una care îmbină deopotrivă finețea desăvârșită cu autenticul țărănesc. Căci așa sunt eu sucit și al dracului de curios să văd ce încropesc. 

Am marinat pulpele dezosate cu ceva zeama de lamaie, piper și câțiva stropi de oțet balsamic apoi am tras-o pe gril flambând-o cu un coniac aromat. la final am azvârlit-o în farfurie turnând deasupra sosul deosebit ramas pe grill. Lângă i-am aruncat vreo cațiva bureți de fag (care sunt și foarte rari) in saramura și niște ghebe murate, ambele tipuri de ciuperci procurate gata pregătite de la țăranii căutători de la Novaci, Polovragi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here