fbpx
Acasă Stiri Accidente rutiere grave pe Valea Oltului în mai puțin de 24 de...

Accidente rutiere grave pe Valea Oltului în mai puțin de 24 de ore

0

Două accidente au avut loc în mai puţin de 24 de ore pe Valea Oltului, în zone apropiate unul de celălalt, la doar câţiva kilometri distanţă. Într-un caz, o maşină a fost cuprinsă de flăcări după ce s-a izbit de o stâncă, în celălalt caz o maşină s-a răsturnat pe o porţiune de drum drept. În ambele cazuri, a fost nevoie de intervenţia pompierilor, iar pasagerii au supravieţuit miraculos, potrivit adevarul.ro.

Valea Oltului a fost în ultimele zile scena mai multor accidente rutiere grave. De la cel în care au pierit doi nemţi, lăsând în urmă un copil de doar 4 ani, în timp ce mergeau să-şi petreacă vacanţa împreună cu prietenii, la ultimele evenimente rutiere, în care nişte oameni au fost la un pas să moară arşi de vii, iar un bărbat s-a trezit dându-se cu maşina peste cap într-o porţiune care nu impune mari abilităţi şoferistice.

Ultimele două incidente au avut loc la mai puţin de 24 de ore, în zone relativ apropiate de pe DN 7 / E 81: la Cornet – Racoviţa şi Proieni – Brezoi, în judeţul Vâlcea.

În primul caz, două persoane vârstnice au fost la un pas să moară carbonizate, după ce maşina în care se aflau a ieşit de pe carosabil, s-a izbit de o stâncă de pe Valea Oltului şi a luat foc. Accidentul s-a produs luni seara, în zona Cornet – Racoviţa, la km 217. Victimele sunt o femeie de 75 de ani şi un bărbat de 82 de ani. Ambele au fost transportate de echipajele SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. În urma cercetărilor a reieşit faptul că femeia, care se afla la volan, nu a adaptat viteza într-o curbă şi a părăsit partea carosabilă, maşina oprindu-se într-o stâncă. Incendiul a fost stins de localnici şi persoanele aflate în tranzit. Pe timpul intervenţiei, s-a circulat pe un singur sens de mers: Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

Marţi dimineaţa, într-o zonă cu drum drept, de pe raza localităţii Proieni – Brezoi, un bărbat s-a dat cu maşina peste cap pe şosea. Din cauza scurgerilor de combustibil, a fost nevoie de intervenţia pompierilor, fiindcă o simplă scânteie ar fi putut provoca o explozie de proporţii pe DN 7. Profitând de drumul drept, şoferul de 54 de ani şi-a mutat atenţia de la şosea la telefon, moment în care a pierdut controlul volanului. A încercat să redreseze maşina şi cel mai probabil, speriat, a pus frână brusc, au concluzionat ulterior poliţiştii. „Accidentul s-a petrecut pe un sector de drum în linie dreaptă. Conducătorul auto a avut alte preocupări şi a pierdut controlul volanului”, au explicat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea. DN 7 / E 81 a fost blocat minunte bune, din cauza scurgerilor de combustibil de pe şosea, pentru care a fost necesară intervenţia Gărzii de pompieri Brezoi care s-au deplasat la faţa locului cu două echipaje: ASAS pentru îndepărtarea pericolului unei explozii nedorite şi SMURD. În ciuda gradului de avariere al maşinii, în mod miraculos şoferul a scăpat fără leziuni prea grave, motiv pentru care a primit primele îngrijiri la faţa locului şi a refuzat transportul la spital. Autoturismul a fost scos de pe partea carosabilă, după ce poliţiştii de la Serviciul Rutier au efectuat cercetări la faţa locului pentru a stabili cauza şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.