Poliţiştii din Vâlcea au efectuat 16 percheziţii domiciliare marţi, 13 august, într-un dosar care vizează destructurarea unei reţele de trafic de droguri de mare risc. Astfel au fost descoperite 5 plantații de canabis, cu peste 668 de plante aflate în diferite stagii de dezvoltare.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T – B.T. VÂLCEA, au efectuat 16 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Vâlcea. Acţiunea a urmărit destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri de risc. Poliţiştii au descins la locuinţele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, fiind puse în executare 16 mandate de aducere. Anchetatorii îl bănuiesc pe un buzoian de 41 de ani că ar fi capul reţelei de traficanţi. El ar fi cel care a constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat mai multe persoane. Astfel, ar fi pus bazele mai multor culturi de canabis, iar drogurile obţinute ar fi fost comercializate pe raza judeţului Vâlcea, potrivit comunicatului transmis de DIICOT Vâlcea.

“În urma percheziţiilor, au fost descoperite 5 plantaţii de canabis constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare”, precizează aceaşi sursă. 
 În plus, au fost confiscate mai multe bunuri, substanţe şi bani: 1,5 kg de canabis, 23 de comprimate ce par a fi ecstasy, 0,5 g praf alb, 2 ţigarete confecţionate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 400 de euro şi 4.480 de lei. La acestea se adaugă 39 de telefoane mobile şi 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., 4 chei auto., 4 ceasuri, documente şi înscrisuri. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. La activităţi au mai participat şi jandarmi.

Lacrimi de luna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.