Miercuri, 24 iulie, începând cu orele 09.00, a fost pus în funcțiune noul sistem de semaforizare al Balșului, au transmis reprezentanții administrației locale.

Semafoarele inteligente vor funcționa timp de o lună cu ciclu de timp prestabilit, urmând ca ulterior să se calculeze timpii optimi. În acest interval de timp, sistemul va filma și va înregistra datele necesare acestei optimizări.

De asemena,  pietonii vor avea ca variantă un buton pe care pot apăsa în cazul în care vor să traverseze, urmând să se calculeze timpul de așteptare în funcție de intensitatea traficului în momentul respectiv, au declarat reprezentanții CNAIR . “Pentru fluidizarea traficului rutier în localitatea Balș au fost puse în funcțiune semafoarele electrice. DRDP Craiova a instalat un sistem de semafoare “inteligent” care, pe baza unor bucle inductive, calculează timpii de verde/roșu pentru a asigura un flux de trafic fără ambuteiaje. Toate semafoarele comunică între ele astfel, circulând cu viteza recomandată, șoferii vor avea verde în toată localitatea”, au declarat reprezentanții CNAIR.

Lacrimi de luna

Valoarea investiției se ridică la 1, 3 milioane lei, iar autoritățile speră să fie rezolvată problema traficului din oraș, până la finalizarea Centurii Ocolitoare, parte a Drumului Expres Craiova- Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.