Congresul Viticultorilor din 1937, desfășurat la Dragășani, la Hotelul Amzulescu, prezintă o imagine fascinantă a vremurilor de demult. Imaginea surprinde o scenă plină de viață și diversitate în fațada impunătoare a hotelului.

Pe fatada clădirii, în litere mari, strălucește marca Hotel Amzulescu, subliniind eleganța și prestigiul localului. Cele două vitrine, amplasate simetric pe ambele părți ale ușii de intrare, adaugă un farmec distinct fotografiei. Vitrina din stânga este inscripționată “Bodega și cofetărie”, sugerând bogăția și rafinamentul gusturilor culinare oferite de hotel. În cealaltă vitrină, pe care scrie “Bere specială”, este evidentă pasiunea pentru băuturile fine și răcoritoare.

În prim-plan, oamenii se adună în fața hotelului, creând o atmosferă animată și plină de culoare. Mulți dintre participanți poartă cu mândrie costume populare tradiționale, reflectând tradițiile și valorile locale. Femeile sunt îmbrăcate în ii frumos brodate și fuste plisate, purtând maramăuri și coafuri elaborate. Bărbații sunt îmbrăcați în costume populare bărbătești, completate de pălării și cizme de piele.

Cu toate acestea, se remarcă și prezența costumelor în croiala tipică a anilor 1930, evidențiind influențele și schimbările modei vremii. Aceste costume moderne, cu linii clare și elegante, sunt purtate cu grație de către oameni, sugerând o combinație între tradiție și modernitate.

În fundalul fotografiei, Hotelul Amzulescu se înalță impunător, cu arhitectura sa distinctivă și ferestrele largi, lăsând să pătrundă lumină în încăperi. Este evident că clădirea servește ca locație centrală pentru acest eveniment important din lumea viticulturii.

În ansamblu, fotografia surprinde o întâlnire memorabilă a Congresului Viticultorilor din 1937 la Hotelul Amzulescu din Dragășani. Prin combinarea costumelor populare și a costumelor în croiala tipică a vremii, această imagine aduce în prim-plan bogăția culturală și schimbările sociale ale acelor timpuri. Este o fotografie unică, care păstrează amintiri prețioase despre un eveniment de referință în istoria viticulturii românești.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here