Cunoscută pentru apelativul geografic al Podgoriei Drăgășani dar și pentru producția de vinuri ecologice de înaltă calitate, Ferma Măgureni își propune încurajarea pe piețele naționale a ideii de consum a alimentelor produse biologic după rețete tradiționale românești.

Și cum soiurile nobile cultivate ecologic, cu pasiune, la Ferma Măgureni din Drăgășani merg de minune la cărnurile produse după rețete tradiționale, fără aditivi alimentari, o asociere în magazinele de profil din țară este o idee care ar putea stimula în mare măsură deschiderea consumatorilor către astfel de produse declarate superioare celor din marketurile autohtone.

Ideea îi aparține cunoscutului antreprenor Florin Mocanu, pentru care Ferma Măgureni a fost încă de la început un proiect de suflet, prin dorința sa de a oferi publicului consumator vinuri de înaltă calitate, produse ecologic. Recent acesta ne-a anunțat pornirea unui parteneriat cu producatorii de produse biologice în vederea introducerii în magazinele cu profil alimentar și a vinurilor ecologice. Această idee ar fi menită să stimuleze consumul de produse sănătoase în rândul românilor.

Florin Mocanu

“Am discutat deja cu mai mulți producători si am pornit împreună această idee de a pune laolaltă alimentele obținute prin rețete tradiționale cu vinurile. Consumatorului îi vine mai usor să meargă într-un magazin de unde poate să aleagă produse alimentare prin asociere cu soiurile nobile de vin. Credem că astfel vom cultiva în conștiința oamenilor cultura gastronomiei bio și vom încuraja într-o mai mare măsura consumul de alimente sănătoase. De asemenea vom continua pomovarea ideii la târgurile și evenimentele de profil la care participăm”, ne-a declarat Florin Mocanu, deținătorul Fermei Măgureni.

Un prim magazin de acest fel a fost deschis deja zilele trecute la Târgoviște, o băcănie selectă, unde oamenii pot găsi produse din carne obținute după rețete tradiționale românești alături de cunoscutele vinuri “Lacrimi de lună” și “Pasiuni” produse ecologic de Ferma Măgureni.

Previous articlePregătiri pentru sezonul rece: a fost adoptat Planul de acţiuni pentru iarna 2019 – 2020
Next articleAbonamente pentru parcare reduse la jumătate
Avatar
A debutat în presă în urmă cu aproape 12 ani, în cadrul postului de televiziune Tele U Craiova, unde a fost regizor de emisie. A colaborat cu mai multe televiziuni și publicații din zona Olteniei - regizor de emisie la Vâlcea 1, director executiv la Etalon TV, director executiv VTV, membru fondator si editor al ziarului Actualitatea Drăgășăneană, Vâlcea News și Cronica Vâlcii. În prezent, director al firmei de grafică, design și producție publicitară Gandart Media, editor al Revistei Culturale Draga Sani, al ziarului Cronica Vâlcii și producător de evenimente cultural-artistice. A scris un thriller psihologic în 2014, Alecsander. Îl găsiți și pe blogul culinar Nea Vivi Gospodin care promovează bucătăria autentică tradițională.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here