Primăria oraşului Drăgăşani (Komandaturen Localen) în timpul ocupaţiei germane din Primul Război Mondial

0
45

Primăria oraşului Drăgăşani ( Komandaturen Localen, după cum se observă și inițialele de pe fațadă), în timpul ocupaţiei germane din Primul Război Mondial. În prim – plan preotul Sachelarie (cel cu barbă) alături de primarul Albulescu. Preotul Gheorghe Sachelarie a fondat in 1919 alături de Primarul Albulescu Gimnaziul Unirea.

Gimnaziul „Unirea” şi-a început activitatea la 28 octombrie 1919, în localul şcolii primare din Piaţa Republicii. Actul care atestă înfiinţarea gimnaziului, este procesul verbal din 27 octombrie 1919 al consiliului profesoral, din care rezultă existenţa localului, a mobilierului şi a numărului de elevi cerut de regulament. Activitatea gimnaziului a început cu două clase de elevi, una bugetară şi altă extrabugetară, în total – 114 elevi, proveniţi în special din comunele vecine. Preotul Gheorghe Sachelarie a fost primul director al acestei școli.

Previous articleBorș de orătanie cu escapadă bahică
Next articleAlte două cazuri confirmate la Serviciu de Ambulanță Vâlcea
Avatar
A debutat în presă în urmă cu aproape 12 ani, în cadrul postului de televiziune Tele U Craiova, unde a fost regizor de emisie. A colaborat cu mai multe televiziuni și publicații din zona Olteniei - regizor de emisie la Vâlcea 1, director executiv la Etalon TV, director executiv VTV, membru fondator si editor al ziarului Actualitatea Drăgășăneană, Vâlcea News și Cronica Vâlcii. În prezent, director al firmei de grafică, design și producție publicitară Gandart Media, editor al Revistei Culturale Draga Sani, al ziarului Cronica Vâlcii și producător de evenimente cultural-artistice. A scris un thriller psihologic în 2014, Alecsander. Îl găsiți și pe blogul culinar Nea Vivi Gospodin care promovează bucătăria autentică tradițională.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here