35.2 C
Drăgășani

Alegerile locale din județul Vâlcea: rezultate și perspective

În județul Vâlcea, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut o victorie semnificativă în alegerile locale, câștigând Consiliul Județean și majoritatea primăriilor, conform numărătorii paralele efectuate de partidele politice.

Rezultate la Consiliul Județean și în municipii

Constantin Rădulescu, actualul președinte al Consiliului Județean Vâlcea din partea PSD, și-a asigurat detașat cel de-al treilea mandat consecutiv. În Râmnicu Vâlcea, primarul în exercițiu, Mircia Gutău, fost ecologist și candidat PSD la aceste alegeri, a obținut al cincilea mandat, consolidându-și astfel poziția în fruntea municipiului reședință.

Schimbări Politice în orașele importante

Municipiul Drăgășani a cunoscut o schimbare politică prin victoria lui Costinel Stoica, candidatul Partidului Național Liberal (PNL), care a câștigat primul său mandat de primar. De asemenea, în orașul Băbeni, liberalul Ștefan Bîzîc s-a impus în fața primarului în exercițiu de la PSD, marcând astfel o altă schimbare semnificativă.

Menținerea și câștigarea funcțiilor de primar

PNL a reușit să își mențină primarii în funcție în orașele Brezoi, Călimănești și Bălcești, păstrând astfel controlul asupra acestor localități. De cealaltă parte, PSD și-a păstrat primarii în Băile Govora, Băile Olănești, Ocnele Mari și Horezu, adăugând la victoriile sale și primăria din Berbești, precum și 47 de comune din județ.

Prezența la vot

Conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în județul Vâlcea au votat 182.086 cetățeni din totalul de 315.518 înscriși pe listele permanente și complementare, ceea ce reprezintă o prezență la vot de aproape 58%. Această participare reflectă interesul considerabil al locuitorilor pentru alegerile locale și viitorul administrativ al județului.

Alegerile locale din județul Vâlcea au evidențiat o consolidare a poziției PSD, atât la nivel județean, cât și în numeroase localități. PNL a reușit să câștige teren în unele orașe, menținându-și totodată influența în altele. Prezența ridicată la vot subliniază angajamentul cetățenilor față de procesul democratic și importanța acestuia în determinarea conducerii locale.

Viorel Trandafir
Viorel Trandafir
A debutat în presă în urmă cu aproape 12 ani, în cadrul postului de televiziune Tele U Craiova, unde a fost regizor de emisie. A colaborat cu mai multe televiziuni și publicații din zona Olteniei - regizor de emisie la Vâlcea 1, director executiv la Etalon TV, director executiv VTV, membru fondator si editor al ziarului Actualitatea Drăgășăneană, Vâlcea News și Cronica Vâlcii. În prezent, director al firmei de grafică, design și producție publicitară Gandart Media, editor al Revistei Culturale Draga Sani, al ziarului Cronica Vâlcii și producător de evenimente cultural-artistice. A scris un thriller psihologic în 2014, Alecsander. Îl găsiți și pe blogul culinar Nea Vivi Gospodin care promovează bucătăria autentică tradițională.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pe aceeasi tema

Populare