32.2 C
Drăgășani

Festivalul gastronomic Rusidava din Dragasani – O incursiune epică în tradițiile culinare locale

Dragasani, [Data] – În cadrul spectaculoaselor manifestări organizate de Zilele municipiului Dragasani, a avut loc un eveniment gastronomic deosebit care a atras atenția iubitorilor de mâncare și promotorilor tradițiilor culinare autentice. Festivalul gastronomic Rusidava, desfășurat în incinta Palatului Culturii, a fost un adevărat regal al gusturilor, unde participanții au avut ocazia de a descoperi și savura rețete de ceaun tradiționale, încurajând astfel promovarea și revitalizarea patrimoniului culinar local.

Juriul, format dintr-o comisie de consilieri locali, a fost condus de directorul Grupului Școlar Brătianu, profesorul Tiberiu Vatafu. Alături de acesta, au făcut parte din juriu consilierul local din partea PNL, Marian Spiridon, și consilierul local PSD, Dumitru Parpala. Competiția a fost puternic disputată, iar participanții au fost nevoiți să-și pună în valoare talentul și priceperea în arta preparării rețetelor tradiționale.

Printre cei care au impresionat juriul s-a numărat cunoscutul gastronom local, Viorel Trandafir, care a reușit să cucerească premiul cel mare. El a lucrat în echipă cu fiul său, Viorel Jr., și au prezentat un delicios tuci de mânzat proaspăt, îmbogățit cu verdeturi aromate și ciuperci sălbatice. Creativitatea și îndemânarea de excepție au fost punctele lor forte, iar aceasta s-a reflectat în preparatul savuros și aspectuos pe care l-au prezentat.

Locurile doi și trei au fost ocupate de Cristina Grigoras, respectiv Alexandru Mandica, ambii demonstrând abilități culinare remarcabile și pasiune pentru rețetele tradiționale din zona Dragasani. Cei trei câștigători au fost răsplătiți nu doar cu diplome de recunoaștere, ci și cu sume de bani care au reflectat efortul și talentul lor în arta gastronomică.

La încheierea festivalului, primarul municipiului Dragasani, ing. Cristian Nedelcu, a avut onoarea de a înmâna premiile câștigătorilor și a adus sincere felicitări tuturor participanților pentru implicare și dedicare în promovarea tradițiilor culinare autentice ale zonei. În discursul său, primarul a subliniat importanța păstrării și promovării patrimoniului gastronomic local, iar festivalul Rusidava a reprezentat un pas important în această direcție.

Evenimentul a fost o adevărată reușită, aducând împreună pasionați de gastronomie, comunitatea locală și promotorii tradițiilor culinare, contribuind astfel la perpetuarea și revitalizarea moștenirii culinare autentice din zona Dragasani. Festivalul gastronomic Rusidava a demonstrat încă o dată că arta culinară poate fi o punte de legătură între generații și un mod de a valorifica identitatea culturală a unei comunități.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pe aceeasi tema

Populare