32.2 C
Drăgășani

Descoperirea unei comori vizuale: fotografie rară cu Dragășani, orașul de altădată în 1938

În continua noastră căutare de a păstra și împărtăși istoria bogată a municipiului Dragășani, suntem încântați să dezvăluim încă o bijuterie rară din arhiva profesorului aviator Viorel Florescu. Această descoperire ne oferă o incursiune în timp și ne invită să descoperim orașul nostru așa cum era în anul 1938.

Fotografia de epocă, pe care am publicat-o în premieră astăzi, ne aduce în fața ochilor o stradă din Dragășani, probabil Strada Traian. Este o imagine fermecătoare care surprinde viața de zi cu zi a comunității în acea perioadă.

O imagine în sine poate spune o mie de cuvinte, iar aceasta este cu adevărat elocventă. În prim-plan, vedem un camion elegant, cel mai probabil de marcă Daimler, încărcat cu marfă și parcat în fața unei băcănii locale. Acest camion era mai mult decât un mijloc de transport – era o fereastră către lumea exterioră și o sursă de bunuri pentru oamenii din Dragășani.

Cu atenție, putem observa o atmosferă plină de contraste. Bacanul care se urcă în camion este îmbrăcat elegant, într-un costum impecabil, cu ceasul atent agățat la rever. Acesta este simbolul distincției și al clasei sociale. În contrast, copiii din fotografie, cu picioarele goale și hainele lor simple, au venit probabil să ceară câteva dulciuri sau mici obiecte de la băcănie.

Privind mai atent, ne putem da seama că această imagine surprinde o comunitate în mișcare. Alți copii și adulți se implică activ în descărcarea mărfii din camion, dar din păcate, nu putem spune exact despre ce tip de marfă este vorba. Probabil, oamenii așteptau nerăbdători să cumpere bunurile lor de zi cu zi, în timp ce sub copertina băcăniei mai multe persoane așteptau rândul.

Un alt aspect remarcabil al acestei imagini este stilul eclectic al clădirilor din fundal, care reprezintă o epocă în care moda și arhitectura se îmbinau într-un mod interesant. Acest aspect ne duce la ideea unui “șir de clase,” unde diferitele straturi sociale și-au găsit locul în comunitatea locală.

Această fotografie rară nu este doar o simplă imagine, ci o fereastră către istoria și evoluția Dragășaniului. Ne amintește de amestecul de culturi, de modă și de stiluri de viață care au definit orașul nostru de-a lungul timpului.

Este o comoară vizuală care ne provoacă să explorăm și să sărbătorim istoria bogată a municipiului Dragășani. Fiecare imagine din trecutul nostru ne dezvăluie un alt aspect al poveștii noastre, și suntem bucuroși să împărtășim această frumoasă descoperire cu voi, cititorii noștri prețioși.

Viorel Trandafir
Viorel Trandafir
A debutat în presă în urmă cu aproape 12 ani, în cadrul postului de televiziune Tele U Craiova, unde a fost regizor de emisie. A colaborat cu mai multe televiziuni și publicații din zona Olteniei - regizor de emisie la Vâlcea 1, director executiv la Etalon TV, director executiv VTV, membru fondator si editor al ziarului Actualitatea Drăgășăneană, Vâlcea News și Cronica Vâlcii. În prezent, director al firmei de grafică, design și producție publicitară Gandart Media, editor al Revistei Culturale Draga Sani, al ziarului Cronica Vâlcii și producător de evenimente cultural-artistice. A scris un thriller psihologic în 2014, Alecsander. Îl găsiți și pe blogul culinar Nea Vivi Gospodin care promovează bucătăria autentică tradițională.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pe aceeasi tema

Populare