Am boală pe ciuperci.

De-a lungul timpului am cules, cumpărat și preparat toate neamurile de ciuperci găsite, mai puțin din acele halucinogene.

Mă gândeam mai devreme ca in domeniul culinar, ca și în artă, există anumite direcții, expresivitate și mai ales reflecții personale ale gândurilor și ideilor fiecărui individ. Filozofia asta este mult mai lungă însă mă mulțumesc a vă împărtăși două dintre direcțiile mele: prima este încercarea de a transforma un produs banal într-o adevărată delicatesă, iar a doua aceea de a folosi pe deplin ceea ce Dumnezeu a înzestrat natura să ne ofere. Asta e si ideea pentru care in platoul de mai jos am o bucată neoșă de pulpă de curcan gătită atent pe grătar astfel încât să rămână suculentă și o salată de iuțari (popular bureți iuți porcești). Nuanțele acrisoare, ba chiar ușor picante ale salatei, textura spongioasă aduce armonia peste aromele dulci, grase, textura crocantă a cărnii suculente de curcan. Bineințeles, am stins cu o fetească demiseacă din podgoria Drăgășani. Așa am mai păcălit o masă, mi-am uns sufletul și am înfulecat într-un mod elegant preaiubitele ciuperci.

Mâncarea nu e doar potol, e artă, pasiune, trăire pură.

Previous articleIncendiu la locomotiva unui tren de persoane, în județul Vâlcea
Next articleMoarte suspectă pe șoseaua de centura Rm Vâlcea | Șofer găsit decedat la volan
Viorel Trandafir
A debutat în presă în urmă cu aproape 12 ani, în cadrul postului de televiziune Tele U Craiova, unde a fost regizor de emisie. A colaborat cu mai multe televiziuni și publicații din zona Olteniei - regizor de emisie la Vâlcea 1, director executiv la Etalon TV, director executiv VTV, membru fondator si editor al ziarului Actualitatea Drăgășăneană, Vâlcea News și Cronica Vâlcii. În prezent, director al firmei de grafică, design și producție publicitară Gandart Media, editor al Revistei Culturale Draga Sani, al ziarului Cronica Vâlcii și producător de evenimente cultural-artistice. A scris un thriller psihologic în 2014, Alecsander. Îl găsiți și pe blogul culinar Nea Vivi Gospodin care promovează bucătăria autentică tradițională.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here