Home Revista Draga Sani Iubirea sfâşietoare a lui Emil Cioran

Iubirea sfâşietoare a lui Emil Cioran

0

Iubirea sfâşietoare a lui Cioran, la 70 de ani, pentru tânăra Friedgard Thoma: „Aş vrea să evadez cu dumneavoastră într-o insulă părăsită şi să plâng toată ziua”La 70 de ani, aflat la Paris şi într-o relaţie serioasă cu Simone Boue, Emil Cioran s-a îndrăgostit nebuneşte, ca un adolescent, de Friedgard Thoma, o femeie de 35 de ani.

Relaţia a început prin intermediul scrisorilor şi a continuat ca o pasiune nebunească.”Blestemul său indispensabil”, aşa a numit-o Emil Cioran pe femeia de care s-a îndrăgostit în amurgul vieţii. În 1981, la 70 de ani, filosoful avea o relaţie de câteva decenii bune cu Simone Boue, femeia cu care locuia la Paris. Friedgard Thoma avea 35 de ani, era doctorandă în filosofie şi avea un copil. Tânăra a fost fascinată de scrierile lui Cioran, încă din 1979, când i-a descoperit opera.Cioran s-a îndrăgostit nebuneşte de tânără şi relaţia s-a transformat în una pasională. Relaţia epistolară a căpătat conotaţii erotice şi, la 70 de ani, Cioran îi scria tinerei ca un adolescent înflăcărat.

După ce a cunoscut-o pe Simone, femeia cu care Cioran avea o relație serioasă, relaţia lui Friedgard a devenit mai mult una prietenească. Cei doi au continuat să-şi scrie, însă Cioran a rămas până la finalul vieţii alături de Simone. Ultima întâlnire dintre cei a avut loc când Cioran era deja bolnav, pe patul de spital. În vara anului 1994, cu un an înainte să moară, bolnav şi imobilizat în cărucior Cioran nu o mai recunoaste pe Friedgard. Cioran a murit în 1995, la două zile după ziua de naştere a lui Friedgard.”

(Sursa Google)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version