Marți, 21 august2018, la ora 15.06, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru ridicarea unui obiect de muniţie din comuna Ștefănești. În timpul realizării unor săpături pentru realizarea unei fundații, un bărbat a dat peste un proiectil de artilerie calibru de 75 mm. Echipajul pirotehnic a intervenit pentru cercetarea, detectarea, identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea într-un depozit în vederea distrugerii.

În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:

– Nu vă jucaţi cu asemenea componente!

– Nu o mişcaţi!

– Nu o atingeţi!

– Nu o loviţi !

– Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!- În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;

În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.